dinsdag 31 maart 2009

TipTop en Nonkel Bob

TipTop was een Vlaams televisieprogramma uit de jaren '70, dat door Nonkel Bob werd gepresenteerd.

Jacob Hendrik (Bob) Davidse is een Vlaams presentator en mediapersoonlijkheid van Zeeuwse afkomst. Hij is beter bekend onder zijn koosnaampje "Nonkel Bob". Davidse begon als zanger. De zangboekjes met gitaarakkoorden die hij uitgaf zijn nog steeds vermaard in Vlaanderen. Vele latere beroemdheden hebben er gitaar mee leren spelen.

Hij was van 1955 tot 1985 onder de naam Nonkel Bob de presentator van jeugdprogramma's op de Vlaamse televisie, co-presentatrices waren tante Paula (Paula Semer), tante Rita, tante Berta en tante Ria (Mimi Peetermans) en Tante Terry (Terry Vanginderen) met Kraakje.

In 1955 zocht de toenmalige NIR presentators voor het eerste jeugduur op de tv Komt toch eens kijken. Het werd Bob Davidse, samen met Paula Semer. Bob deed onmiddellijk een oproep om een club te stichten, de zogenaamde Tv-Ohee Club. Het werd een overdonderend succes, tot 55.000 leden. Het bekendste liedje van Davidse was Vrolijke Vrienden. Later werd het programma omgedoopt tot TipTop en kreeg Davidse assistentie van Zaki en Kris Smet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten