woensdag 18 maart 2009

Masterflirten in Leuven

Herinnert u zich nog die scène uit Magnolia, waar Tom Cruise toont hoe je als man alle vrouwen de baas kan zijn? Zijn uistpraak "Respect the Cock" spreekt nog altijd boekdelen. En kijk, in Leuven stond er een andere "Tom Cruise" in de zaal, met een héél andere boodschap.

Meesterverleider Tijn van Ewijk heeft een methode bedacht waarmee je 'elke vrouw kan versieren'. En hij is niet de enige die dat denkt, want de Nederlander mocht afgelopen weekend les geven aan een bomvolle zaal tijdens zijn cursus 'masterflirt' in Leuven.

'Wat moet ik zeggen?' 'Zou ze dat wel leuk vinden?' 'Komt dat wel goed over?' Mannen putten zich vaak uit in alle mogelijke hersenkronkels als het gaat over het versieren van een vrouw. Terwijl de basis volgens Tijn van Ewijk gewoon zelfvertrouwen is. 'Aantrekkingskracht is iets heel onbewust', zegt hij.

'Je kiést niet of je iemand aantrekkelijk vindt, het ís gewoon zo. Toch hebben veel factoren een heel bepalende invloed. Als je je daar bewust van kan worden, heb je zelf meer controle over het proces.'

Mannen zouden volgens van Ewijk liefst vijf magische zinnen zeggen en vlak daarna: 'Mag ik met je naar bed?' 'Zo werkt dat helaas niet', geeft hij toe. 'Voor een vrouw heeft seks meer implicaties dan voor een man. Een man kan potentieel 99 kinderen maken op een jaar tijd, een vrouw maar één. Dus bieden de mannen zich massaal aan en is het de vrouw die uiteindelijk kiest. De man moet daarop inspelen door een echte man te zijn, en zich niet ondergeschikt op te stellen. Veel te veel mannen doen enkel iets omdat ze willen dat de vrouw hen aardig vindt. Onlangs vroeg een vrouw me nog of ik mee haar schutting wilde verven. 'Tuurlijk niet', zei ik. 'Ik heb je nog maar twee keer gezien.' Op dat moment is nee zeggen aantrekkelijker want zo toon je dat je grenzen stelt en dat je niet over je heen laat lopen.'

Braaf zijn

Volgens van Ewijk hebben de mannen een probleem sinds er geen ritueel meer bestaat dat van een jongen een man maakt. 'Vroeger werd je uit het vrouwenhuis weggehaald en naar het bos gestuurd. Of je had de gilden of het leger. Nu heb je niets meer en dus blijven mannen te jongensachtig. Je eerste liefde is je mama, je tweede de kleuterjuf. Allebei leidinggevende figuren bij wie je braaf moet zijn. En sommige mannen blijven hun hele leven zo'n ideale schoonzoon. Terwijl het juist een minpuntje zou moeten zijn als je moeder je vriendje een geweldige vent vindt.'

Mannen en vrouwen groeien volgens hem steeds meer naar elkaar toe: 'Mannen kunnen nu zittend plassen en vrouwen staand met een tuitje. We lijken steeds meer op elkaar en daardoor valt de aantrekkingskracht een beetje weg. Mannen moeten hun zelfvertrouwen dus terugvinden en écht weer man leren zijn', stelt hij.

Kritisch compliment

Het blijft niet bij theorie, want van Ewijk heeft heel wat bruikbare tips die hij tijdens de verleidingscursus meegeeft. 'Een goede techniek is het geven van een kritisch compliment zoals: Wat sta je goed met dat bloesje, maar ik zou er toch andere oorbellen bij dragen. Zo kom je zelfzeker en eerlijk over. Dat heeft meer effect dan een gewoon complimentje, want die krijgen vrouwen voortdurend', legt hij uit.

'Mannen die zich afvragen wat ze in godsnaam moeten vertellen, moeten juist leren om vragen te stellen. Vrouwen praten graag, laat ze dat dan ook gewoon doen. Maar het is ook belangrijk om een lijstje met criteria te hebben die je belangrijk vindt in een vrouw. Wacht niet tot om het even welke vrouw op je afstapt, maak voor jezelf uit wat je nodig hebt. Als ze daar niet aan voldoet, steek er dan je tijd niet in.'

Van Ewijk leert deze en andere technieken aan in zijn cursus 'masterflirt'. Ook in Leuven kwamen oefeningen over interactie, mannelijkheid, vragen stellen en zelfvertrouwen aan bod. 's Avonds werden de mannen mee op stap genomen in een bar om de technieken meteen uit te testen. 'Veel mannen draaien tijdens de workshop echt een knop om. Je krijgt niet meteen iedereen in bed, maar je staat plots wel anders in het leven. En dat is al heel wat', besluit van Ewijk.

Bron: Masterflirt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten