woensdag 18 maart 2009

Telenet Gold Shake

We waren al een tijdje op zoek naar een goede provider voor telefonie, internet en televisie. We hadden gelukkig een verlanglijstje, want anders zou het onmogelijk zijn om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Er zijn namelijk zoveel verschillende formules op de markt dat het allemaal redelijk onoverzichtelijk is. Door wat op het internet te surfen en een paar keer naar de verschillende firma's te bellen, kwamen we er uiteindelijk uit.

Voor telefonie wilden we een abonnement waar je zoveel mag bellen naar vaste nummers als je wilt, en ideaal ook naar het buitenland (voornamelijk Duitsland, Frankrijk en Engeland/Ierland).

Voor het internet zoeken we gewoon een snelle wifi-verbinding. Aangezien we zelden veel downloaden (en zeker geen films van 1 gigabyte) is een doorsnee abonnement voldoende.

En voor televisie wilden we eerst gewoon kabel hebben (zeker als je weet dat ik de afgelopen 7 jaar nooit televisie heb gekeken) maar na het aanbod (en kwaliteit) van digitale televisie gezien te hebben, staat dat ook op ons lijstje.

Uit onderzoek bleek dat het goedkoopste aanbod een totaalpakket zou worden. Daarmee viel TV Vlaanderen uit de boot. Ook Belgacom kon ons niet bekoren, voornamelijk omdat we nogal wat slechte kritiek hadden gehoord over snelheid en de prijs ons ook niet zo gunstig leek.
Uiteindelijk hebben we dan voor Telenet gekozen. Een Golden Shake geeft ons voor 58 euro digitale televisie, gratis telefonie in binnen- en buitenland, en een degelijk internetpakket. Neem daarbij nog de HD digicorder van 320 GB en dan weet je het ook wel. Volgende week hebben we televisie (Infrax moet eerst nog de kabel vrijmaken) en dan hoor je onze ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten