zaterdag 28 maart 2009

De Wondere Wereld van Weleda

Onlangs schreef ik een mailtje naar Weleda, begonnen in 1921 als farmaceutisch laboratorium met een eigen geneeskruidentuin en tegenwoordig wereldwijd als producent van antroposofische (zelfzorg)geneesmiddelen en puur natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten.

Ik vertelde hun over mijn zwangerschap en vroeg om meer informatie en staaltjes. Een tijdje later kreeg ik een vriendelijke persoonlijke mail waarin vermeld werd dat er een kennismakingspakket onderweg was.

Een paar dagen later lag er enkele productspecifieke brochures en miniverpakkingen uit het gamma producten voor moeder en kind. We hebben nu al enige weken de producten getest en moeten zeggen dat we heel tevreden zijn. Ons dochtertje had last van een droge huid maar dankzij de producten van Weleda waren erg behulpzaam.

Eerst hebben we de Calendula Billenbalsem gebruikt. De Billenbalsem vormt een beschermend en vochtwerend laagje tussen de huid en bijtend vocht. Als je een nieuwe luier aanbrengt, kun je na het verwijderen van de luier de billetjes schoonmaken met een vochtig doekje of washandje met eventueel wat Calendula Bodymilk erop. Daarna smeer je de billetjes dik in met Calendula Billenbalsem, zodat je echt een afschermende laag aanbrengt tussen de kapotte billetjes en het vocht. Als je kindje erg rode en gevoelige billetjes heeft, kan Calendula Billenbalsem het beste bij elke verschoning van de luier worden gebruikt. Is de huid weer rustig, dan kan worden overgegaan op Calendula Bodycrème voor de dagelijkse verzorging van de billetjes

Een tweede product dat we gebruikt hebben was de Calendula Iedere Dag Olie, een ongeparfumeerde en intensief verzorgende olie, die speciaal is afgestemd op de heel prille huid van de baby. Ideaal om de baby te masseren na het verwisselen van de luier of na het bad.

Op de website van Weleda hebben ze volgende tip:

Tip:
Als je baby last van zijn buikje heeft, kun je Iedere Dag Olie zachtjes een paar minuten over zijn buikje wrijven (met de klok mee). De extra warmte van de olie en de ritmische beweging helpen de darmen weer in hun eigenlijke ritme te komen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten