zondag 31 mei 2009

Wok op een zomerse wijze

een zomers recept voor wok


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette

  • 5 cl olijfolie extra vierge

  • 1 pakje spekblokjes

  • 300 g gepelde grijze garnalen

  • enkele druppels balsamico-azijn

  • zwarte peper

  • 4 boeketjes verse tuinkruiden

Bereidingswijze

  1. Was de courgette en snijd de uiteinden weg.

  2. Snijd de groente eerst in vier à vijf stukken, snijd elk stuk nog eens overlangs doormidden en versnijd alles in staafjes van ongeveer 2 op 2 cm.

  3. Verhit de olijfolie in een wokpan.

  4. Voeg de spekblokjes toe en bak ze al roerend 2 minuten aan.

  5. Voeg de courgettestaafjes toe aan de spekjes en maal er wat zwarte peper van de molen overheen (geen zout wegens de spek en de garnalen).

  6. Roerbakken op een hevig vuur gedurende 5 minuten (de groentestaafjes moeten knapperig blijven).

  7. Schud de wokpan geregeld op. Neem de pan van het vuur, voeg de garnalen toe en schud de pan enkele keren op.

  8. Besprenkel met balsamico-azijn

Presentatie
Verdeel de bereiding over diepe borden. Garneer met een boeketje verse tuinkruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten