Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 5 cl olijfolie extra vierge
- 1 pakje spekblokjes
- 300 g gepelde grijze garnalen
- enkele druppels balsamico-azijn
- zwarte peper
- 4 boeketjes verse tuinkruiden
Bereidingswijze
- Was de courgette en snijd de uiteinden weg.
- Snijd de groente eerst in vier à vijf stukken, snijd elk stuk nog eens overlangs doormidden en versnijd alles in staafjes van ongeveer 2 op 2 cm.
- Verhit de olijfolie in een wokpan.
- Voeg de spekblokjes toe en bak ze al roerend 2 minuten aan.
- Voeg de courgettestaafjes toe aan de spekjes en maal er wat zwarte peper van de molen overheen (geen zout wegens de spek en de garnalen).
- Roerbakken op een hevig vuur gedurende 5 minuten (de groentestaafjes moeten knapperig blijven).
- Schud de wokpan geregeld op. Neem de pan van het vuur, voeg de garnalen toe en schud de pan enkele keren op.
- Besprenkel met balsamico-azijn
Presentatie
Verdeel de bereiding over diepe borden. Garneer met een boeketje verse tuinkruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten