vrijdag 26 juni 2009

Charlie's Angel Farah is nu een echte Engel

De ene beroemdheid na de andere sterft, en je vraagt je af wie er nù weer dood zal zijn als je de volgende keer het nieuws aanzet. Allemaal mensen die vóór hun tijd heengaan: Karel Van Miert, Michael Jackson, Yasmine en nu dus Farah Fawcett, natte droom van heel wat mannen die in de jaren '70 school liepen. Ik kende haar vooral van haar rol in The Six Million Dollar Man (waar ze haar echtgenote Lee Majors leerde kennen) en natuurlijk van dat fantastische eerste seizoen van Charlie's Angels, waar ze Jill Monroe gestalte gaf. En wat een bevallige gestalte!

In schril contrast met de rol van sexy privé-detective, staat misschien wel haar beste rol, die uit Extremeties waar ze een gemolesteerde vrouw speelt die wraak wil nemen. Een hard, sterk en vooral geloofwaardige portret van wat mensen kunnen doen als ze over de rand worden geduwd.

Of er nu 5, 10 of 12 miljoen posters van haar in rood badpak verkocht werden in 1976 is bijzaak, belangrijk blijft dat zij een rolmodel was en een icoon van de American Dream. Een droom die te snel eindigde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten