dinsdag 2 februari 2010

Restaurant La Hacienda in Vilvoorde



Elk jaar in januari gaan we met de IT-afdeling een stukje eten in een goed restaurant. Deze keer was het La Hacienda in Vilvoorde, een Spaans restaurant aan de voet van het viaduct (waar je gelukkig geen last van hebt). Mijn eerste reactie was verbazing, want de Spaanse keuken is niet echt de 'normale' keuken waar onze IT-manager voor kiest. Maar ja, we zijn ook een keertje een spaghetti gaan eten bij Pee Klak (ook wel bekend als de Patattenzak, het beroemdste spaghetti-restaurant van Brussel en omstreken).

Verwacht echter geen paëlla bij La Hacienda, maar een verfijnde keuken die de beste Spaanse ingrediënten gebruikt om heerlijke gerechten op de tafel te serveren. We namen de ontdekkingsmenu à 55€ met een mooie selectie van lekkere tapas op basis van langoustines, st-jacobsschelpen, pata negra en zalmmouse. Daarna kwam een mooi stuk Pata Negra op het bord met een gratin van aardappeltjes en een heerlijk sausje. Het dessert was machtig, met een selectie van chocolademousse, taart, sorbet. Misschien niet de meest originele menu, maar het smaakte enorm lekker en de porties waren voldoende.



De wijnselectie is enorm bij La Hacienda, met hele goede Spaanse en Chileense wijnen. Er was zelfs één wijn met 4 cijfers vóór de komma, maar die hebben we wijselijk (?) aan ons laten voorbijgaan.

LA HACIENDA GRILLANGE
Tel. : 02.649.26.85
Fax : 02.647.43.50
Koningslosteenweg 34
1800 VILVOORDE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten