zaterdag 25 juli 2009

Recept voor Tomaat-Mozzarella hapje


Onlangs kreeg ik van Galbani een bon om gratis hun 125 gram mozzarellabol uit te proberen. Na een bezoekje bij de Colruyt maakte ik het volgende heerlijke recept voor 4 personen:

Ingrediƫnten

4 tomaten
4 sneetjes ciabatta (mag ook witbrood zijn, of zelfs een stokbrood)
125 gram mozzarella (Galbani's Mozzarellabol)
vers gemalen zwarte peper
12 blaadjes basilicum
5 gram groene pesto
enkele koffielepels olijfolie

Bereiding (15 minuten, kostprijs ongeveer 4,50 €)

1. Snijd de korstjes van het brood/ciabatta en rooster de sneetjes lichtbruin.

2. Besmeer ze dun met de pesto en snijd elk sneetje in vieren.

3. Snijd de tomaten in schijfjes en leg op elk stukje brood een schijfje. Belangrijk: neem alleen de middenschijfjes en dus niet de kroontjes.

4. Bestrooi lichtjes met zout en vers gemalen peper, en plaats er een beetje olijfolie op.

5. Leg een dun plakje mozzarella op de tomaat en tot slot een blaadje basilicum.

Klaar is kees. Serveer dit als hapje of als voorgerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten