Ik hou erg van kaas. Het is eigenlijk bangelijk om te merken dat wat eigenlijk een schimmel is, zoveel variaties in smaak kan opleveren. Van de smeuïge Camembert tot de scherpe Pecorino over de zouterige Stilton of Gorgonzola...mmh, ik lust ze allemaal. Maar toch heb ik altijd een probleem als ik in de winkel een nieuwe kaas probeer. Moet ik de korst nu wel of niet eten?
In een gespecialiseerde winkel krijg je natuurlijk professioneel advies, maar in een supermarkt is het vaak jezelf behelpen. Waarom kunnen de producenten geen kleine sticker plaatsen op de kaas om te zeggen of je de korst mag eten. Je kan natuurlijk zeggen dat als het niet smaakt, je de korst beter niet opeet. Maar dat klopt niet altijd. Sommige korsten vind ik lekker maar dan hoor ik later dat die niet gezond zijn. En anderen mag je gerust eten, maar lust ik dan weer niet.
Ik vraag me eigenlijk af of er een website gespecialiseerd in kazen en waar je kan uitzoeken of de korst nu wel of niet eetbaar is.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten