dinsdag 30 maart 2010

Leuke ideeën voor trouwfeesten

Ik heb nu al een paar trouwfeesten in Duitsland meegemaakt, en ik moet zeggen dat ze heel wat leuke ideeën hebben. Misschien ligt het wel aan het soort huwelijken waarop ik word uitgenodigd, maar de creativiteit verbaast me telkens weer. Hieronder drie voorbeelden met leuke suggesties:

1. Een gepersonaliseerde wijnkelder

Het idee is simpel: bemachtig de email adressen of telefoonnummers van iedereen die uitgenodigd is op het trouwfeest, en vraag hen om een fles alcohol (bij voorkeur wijn of champagne) mee te brengen naar het trouwfeest, voorzien van een grappige foto van henzelf of een tekening of zo, die over het etiket wordt geplakt. Zet alle flessen in een wijnrek en overhandig het aan het bruidspaar.

Elke keer dat ze een fles zullen opendoen, zullen ze zien van wie de fles kwam en terugdenken aan de leuke tijd.

2. De BeWelcome / Hospitality Tegel

Sla een grote tegel van 50 cm op 50cm in stukken (net zoveel stukken als er koppels aanwezig zijn op het feest) en geef aan elk koppel één stuk. Het bruidspaar krijgt een houten kader (ook 50x50) en moet alle koppels bezoeken om de stukken tegels te recuperen, zodat deze ooit weer volledig wordt

3. De klusjesdienst

Elk genodigd koppel moet een klusje doen bij het bruidspaar. Je kan ervoor zorgen dat ze de klus zelf mogen kiezen, ofwel dat ze blindelings eentje mogen trekken uit een hoed. Zo kan je bijvoorbeeld een koppel de taak geven om met kerstmis een cake te bakken, of het bruidspaar uit te nodigen naar de bioscoop, of hun ramen te lappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten